Ieder mens is Uniek!

Zo heeft ieder mens zijn of haar kwaliteiten! Ook als het gaat om mensen met een beperking! Bij Uniek4U willen we het beste bij iedereen naar boven halen en krachten en kwaliteiten bundelen! Dit doet Uniek4U in samenwerking met andere organisaties en bedrijven in de omgeving. Kleinschaligheid en persoonlijk contact zijn onze drijfveren.

In ons pand aan de Ambachtsstraat zijn we op alle werkdagen druk bezig achter de schermen met de voorraadbeheer van de webshop. Zowel bestaande als nieuwe producten worden per computer ingevoerd voor een goede afhandeling van de verkoop.

Daarnaast bieden we verschillende activiteiten aan waarbij er diverse leerprocessen doorlopen kunnen worden. Hierbij wordt er per persoon gekeken naar zijn of haar mogelijkheden en zetten we diegene daar neer waar zijn of haar kwaliteiten liggen.

Om een beetje beeld te krijgen van de activiteiten die we aanbieden ziet u hieronder een aantal van onze activiteiten:

Productie werk: hierbij kunt u o.a. denken aan het scheppen van verse losse thee, die we in mooie zakjes verpakken om ze vervolgens in onze winkel te zetten voor de verkoop.

Kook- en bakactiviteiten: Dit kan van alles zijn. Wat dacht u van het maken van een heerlijke verse soep of van een smakelijk plakje cake voor bij de thee of koffie.

Papier verwerken: Van oud papier weer mooie producten maken. Het kan bij uniek! We beschikken over een mooie papier pers waarmee we van verpulverd papier weer mooie nieuwe vellen papier kunnen maken. Van deze vellen maken we bijvoorbeeld mooie wanddecoraties of stansen er vormen uit waar we vervolgens slingers van maken.

Naaiatelier: hier maken we verschillende producten van stof of touw. Kussens van een mooie stof of een plantenhanger van stoer touw.

Winkelwerkzaamheden: Wanneer er nieuwe producten binnen komen voorzien we ze van een barcode met prijs waarna we ze netjes in de winkel zetten voor de verkoop. Kassawerkzaamheden, voorraad bijvullen behoren ook tot de winkelwerkzaamheden.

Houtbewerking: hieronder valt het opknappen, schuren en schilderen van verschillende kleinmeubelen.

Sieraden: Ook maken zelf sieraden met verschillende materialen en kralen voor de webshop en winkel

Al deze activiteiten zorgen voor een bepaald leerproces. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandigheid/ zelfredzaamheid, sociale vaardigheden of werktempo. Maar ook het leren en aanwennen van waarden en normen en een juiste werkhouding zijn belangrijke leerprocessen.